Update vaccinatiestrategie

Vandaag kwamen de verschillende ministers van Volksgezondheid samen en werd de vaccinatiestrategie bekend gemaakt. Hier een overzicht van de eerste informatie waarover we momenteel beschikken. Dit zal uiteraard nog verder verduidelijkt worden in de loop van de komende dagen, weken, maanden.


𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓 π•π€π‚π‚πˆππ€π“πˆπ„

Er zijn verschillende vaccins ontwikkeld die bijna op de markt gebracht kunnen worden. Als vaccins goedgekeurd worden door het Europees Geneesmiddelenagentschap zou er in januari reeds gestart worden met vaccinatie. In het begin zal er in beperkte mate gevaccineerd worden omdat er nog geen grote hoeveelheden beschikbaar zullen zijn. Enkele prioritaire groepen zullen daarom als eerste gevaccineerd worden


ππ‘πˆπŽπ‘πˆπ“π€πˆπ‘π„ π†π‘πŽπ„ππ„π 𝐄𝐍 𝐅𝐀𝐒𝐄𝐒

In een eerste fase kunnen volgende groepen gevaccineerd worden: - Bewoners en personeel van woonzorgcentra en collectieve zorginstellingen - Zorgprofessionals: zowel in de ziekenhuizen als in de eerste lijn

Deze groepen kunnen ter plekke gevaccineerd worden. Verwacht wordt dat dit ongeveer twee maanden in beslag zal nemen. Een exacte timing is nog niet mogelijk. Vervolgens kunnen de volgende groepen gevaccineerd worden: - Personen ouder dan 65 jaar - Personen tussen 45 en 65 jaar met specifieke comorbiditeiten (bv. diabetes, hartziekten,…) - Enkele essentiΓ«le sociale economische beroepen (wordt nog verder uitgewerkt)

Dit zal kunnen plaatsvinden in triage- en testcentra. Ook grotere vaccinatiecentra worden opgestart.


Nadien kan de volledige volwassen populatie aan bod komen. Voor deze volledige volwassen populatie zal er via verschillende kanalen gevaccineerd worden. Er volgt nog een grote communicatiecampagne waardoor het voor iedereen duidelijk zal zijn wanneer men zich zou kunnen laten vaccineren.


Het vaccin voorkomt 𝐧𝐒𝐞𝐭 dat je besmet kan geraken en anderen kan besmetten. Het zorgt er wel voor dat je niet ziek wordt. Daarom wordt er gekozen om bepaalde kwetsbare groepen als eerste te vaccineren.

#Samentegencorona
Β© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon