Update corona-maatregelen (28/11)

Het aantal coronabesmettingen is de laatste weken aanzienlijk afgenomen, maar toch blijft de situatie zorgwekkend. Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land heeft daarom beslist om waakzaam te blijven en de maatregelen niet sterk te versoepelen. Ons doel blijft de cijfers verder te doen dalen en ook laag te houden.

We zetten de belangrijkste afspraken en maatregelen voor de komende tijd even op een rij!


‍SOCIALE CONTACTEN EN FEESTDAGEN Elk gezin kan slechts één knuffelcontact ontvangen, ook tijdens de Feestdagen. Alleenstaanden kunnen hun twee knuffelcontacten op 24 december en op 25 december wel samen ontvangen. Buitenshuis kan je wel met max. vier personen afspreken, hou daarbij steeds de nodige afstand en draag een mondmasker. De nachtklok blijft ongewijzigd en ook het samenscholingsverbod blijft van kracht. Er geldt een algemeen vuurwerkverbod op oudejaarsavond.


HEROPENING NIET-ESSENTIËLE WINKELS Niet-essentiële winkels kunnen de deuren opnieuw openen vanaf dinsdag 1 december, zij het onder strikte voorwaarden. Winkelen kan uitsluitend alleen (tenzij je iemand begeleidt die zorg nodig heeft) voor max. een half uur per winkel. Max. 1 klant per 10m² Beperk je verplaatsing bij het winkelen en ga enkel naar de winkel voor zaken die je echt nodig hebt. Niet-medische contactberoepen blijven gesloten.


HORECA Restaurants en cafés blijven gesloten. Afhaal en levering is mogelijk. Hotels & B&B’s kunnen open blijven, maar de restaurants, bars blijven gesloten, maaltijden nuttigen kan enkel op de kamer.


‍CULTUUR EN RECREATIE Zwembaden (uitgezonderd subtropische zwembaden) en musea kunnen de deuren opnieuw openen vanaf 1 december.


NIET-ESSENTIËLE REIZEN Niet-Essentiële reizen blijven nog steeds ten stelligste afgeraden. Het maken van skireizen is uit den boze. Er worden dan ook grenscontroles ingevoerd.


#samentegencorona


Meer informatie over corona: www.info-coronavirus.be of bel het gratis nummer 0800 14 689© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon