Update corona-maatregelen (27/10)

Vandaag kwam de Vlaamse regering samen. Omdat het aantal ziekenhuisopnames te sterk blijft groeien werden zojuist nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze zullen ingaan vanaf vrijdag 30 oktober om 18.00 uur. Hier een overzicht:


SOCIALE CONTACTEN Fysieke contacten met andere mensen moeten tot een minimum beperkt worden. Het samenscholingsverbod (max. 4 personen) blijft behouden. Ook de nachtklok (00u00 – 05u00) blijft zoals voorheen.


CULTUUR EN EVENEMENTEN Bibliotheken blijven open, alle andere cultuurhuizen moeten sluiten. Evenementen zijn niet meer toegelaten.


ECONOMISCHE MAATREGELEN Er moet maximaal thuisgewerkt worden. Winkelen blijft mogelijk maar maximaal met 2 volwassenen of 1 volwassene met kinderen. Wekelijkse markten kunnen blijven doorgaan. Rommel- , kerst- en andere markten kunnen niet doorgaan. Bedrijven die nu verplicht gesloten worden kunnen op steun rekenen zonder dat ze omzetverlies moeten aantonen.


EREDIENSTEN, BEGRAFENISSEN, HUWELIJKEN Erediensten, begrafenissen en huwelijken worden beperkt tot maximaal 40 personen.


SPORT Kinderen tot 12 jaar kunnen binnen en buiten blijven sporten. Sporten in groep is niet meer toegelaten voor iedereen boven de twaalf jaar. Buiten sporten kan nog met maximaal 4 personen. Professionele sportactiviteiten zijn toegelaten zonder publiek. Zwembaden, fitnesscentra en bowlings moeten sluiten.


ONDERWIJS De herfstvakantie wordt verlengd tot en met 11 november. Voor het hoger onderwijs wordt er overgeschakeld naar code rood. Dit wil zeggen dat er enkel afstandsonderwijs wordt gegeven. Er is een uitzondering voor de eerstejaars en practica.


ZORG Het bezoek in woonzorgcentra wordt beperkt tot 1 knuffelcontact en 1 extra contact dat om de 14 dagen kan wisselen. Er wordt een systeem opgezet waarbij mantelzorgers kunnen blijven slapen in de woonzorgcentra. Herstelverblijven en revalidatiecentra worden ingezet als buffercapaciteit voor de ziekenhuizen.


JEUGD Jeugdactiviteiten voor jongeren boven de twaalf jaar kunnen niet meer doorgaan. Activiteiten voor kinderen onder de twaalf jaar kunnen wel doorgaan maar overnachtingen zijn niet meer toegelaten.


Er worden opnieuw zware inspanningen van ons gevraagd. Maar alleen door hier samen voor te gaan, kunnen we de druk op de ziekenhuizen naar beneden halen en terug uitkijken naar een tijd met meer mogelijkheden. Zorg goed voor jezelf, voor elkaar, en zeker ook voor iedereen die op dit moment kwetsbaar is!

#samentegencorona

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon