Update corona-maatregelen (18/12)

Gisteren kwam het Overlegcomité opnieuw samen. Het aantal besmettingen ligt nog altijd een stuk hoger dan op het einde van de eerste golf. De daling van het aantal opnames in de ziekenhuizen vertraagt. De cijfers moeten verder naar beneden geduwd worden om een derde golf te vermijden. Daarom heeft het overlegcomité beslist dat er geen ruimte voor versoepeling is. Sommige maatregelen worden verstrengd. Hier een overzicht:


𝗧𝗲𝗹𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸 Telewerk is nog steeds verplicht wanneer het mogelijk is. Er zullen verstrengde controles volgen.


𝗚𝗿𝗲𝗻𝘀𝗼𝘃𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗽𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 Reizen is ten strengste afgeraden. Wie langer dan 48 uur in het buitenland in een rode zone verblijft, wordt aanzien als hoog risicocontact en zal bij terugkomst 7 dagen in quarantaine moeten gaan. Reizigers die niet in ons land wonen en naar ons land reizen, moeten een negatieve test kunnen voorleggen (als ze hier langer dan 48u willen verblijven) Op luchthavens en grote grensovergangen zal extra gecontroleerd worden op het invullen van het Passenger Locator Form.


𝗔𝘃𝗼𝗻𝗱𝗸𝗹𝗼𝗸 𝗯𝗹𝗶𝗷𝗳𝘁 𝗶𝗻𝗴𝗮𝗮𝗻 𝗼𝗺 𝗺𝗶𝗱𝗱𝗲𝗿𝗻𝗮𝗰𝗵𝘁 In Vlaanderen blijft de avondklok ingaan om middernacht. In Wallonië en Brussel gaat de avondklok in om 22 uur.


𝗞𝗲𝗿𝘀𝘁 𝗲𝗻 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗷𝗮𝗮𝗿 Een verlenging van de kerstvakantie komt er niet.


De regels voor kerstavond, Kerstmis, oudjaar, nieuwjaar blijven behouden: elk gezin mag maximaal één knuffelcontact ontvangen, buiten mag je maximaal met vier samenkomen en alleenstaanden mogen hun beide knuffelcontacten ontvangen.


We moeten ons al heel lang aan de regels houden en dat is niet gemakkelijk maar er is licht aan het einde van de tunnel. Er zal nog dit jaar gestart kunnen worden met vaccineren. Het zal maanden duren voordat iedereen gevaccineerd zal zijn, maar er is nu wel hoop en perspectief.

#Samentegencorona
© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon