Update corona-maatregelen (16/10)

Op 16 oktober kwam het Overlegcomité (waarin de verschillende regeringen van ons land vergaderen) samen. We zijn in de hoogste alarmfase en ondanks bijkomende maatregelen blijft de verspreiding van het virus versnellen. De cijfers liggen vandaag veel hoger als in maart en april. Ook is er een zware druk op de ziekenhuizen. Daarom zullen er vanaf maandag nieuwe maatregelen ingevoerd worden. Hier een overzicht:


1️⃣ Knuffelcontacten worden beperkt tot 1

Slechts 1 nauw contact, buiten je huishouden, is toegestaan. 1 gezin mag, met de nodige afstandsregels, 4 dezelfde bezoekers ontvangen per 2 weken, daarna mag er gewisseld worden.


2️⃣ Horeca sluit voor vier werken

Cafés en restaurants gaan vanaf maandag voor 4 weken dicht. De maatregel wordt na 2 weken geëvalueerd.

Maaltijden afhalen blijft mogelijk, tot 22 uur.


Er komt een steunpakket om de horeca te ondersteunen met o.a. het overbruggingsrecht voor zelfstandigen dat verdubbeld wordt voor wie verplicht de deuren moet sluiten en er een tijdelijke kwijtschelding van de RSZ-bijdragen.


3️⃣ Avondklok vanaf middernacht

Er komt een nachtklok tussen middernacht en 5 uur ‘s ochtends. Je mag tijdens die uren enkel buitenkomen voor dringende medische redenen of als het niet anders lukt voor je werk.


Er komt een verbod op de verkoop van alcohol vanaf 20 uur. Nachtwinkels sluiten om 22 uur.


4️⃣ Telewerk wordt de regel

Telewerk wordt de regel zolang het de werking van het bedrijf niet in gedrang brengt.


5️⃣ Evenementen

Kleine kermissen, niet meer dan 200 mensen, kunnen doorgaan. Markten om eten te kopen kunnen blijven plaatsvinden. Kerstmarkten, winterdorpen, rommelmarkten worden verboden.


6️⃣ Begrafenissen

Koffietafels kunnen blijven doorgaan met een maximum van 40 mensen.


7️⃣Sport en cultuur

De regels blijven voorlopig hetzelfde en worden deze week verder bekeken.


8️⃣Andere activiteiten waar geen protocol voor bestaat, worden beperkt tot 40 personen. Deze maatregel gaat onmiddellijk in.


❗ We moeten zoveel mogelijk afstand houden, maar we mogen elkaar niet loslaten, zeker niet wie het moeilijk heeft! Daarom een oproep om allemaal extra aandacht te besteden aan de mensen in je omgeving die het moeilijk hebben.❗


#samentegencorona

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon