Supergidsen komen terug naar het Gallo-Romeins Museum

Het Gallo-Romeins Museum pakt tijdens de herfstvakantie opnieuw uit met zijn ‘Supergidsen’. Zij brengen jong en oud in de ban van het verre verleden. Het programma is coronaproof.

Het Gallo-Romeins Museum wil van een museumbezoek een unieke ervaring maken. Daarom zet het Tongerse museum tijdens de herfstvakantie opnieuw Supergidsen in.

Kinderen en hun (groot)ouders worden uitgenodigd om samen de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ te (her)ontdekken. Tijdens hun bezoek kiezen ze hun favoriete voorwerpen. Voor wie hierover extra info wil, staat er in elke zaal een Supergids paraat. Die allesweter beantwoordt vragen en gaat met de bezoekers in gesprek.

De Supergids legt helder en duidelijk uit hoe het er in het verre verleden aan toeging. Hoe bracht de prehistorische mens water aan de kook? Waarom schakelden de jagers-verzamelaars over op een landbouwbestaan? Met welke nieuwe voedingsmiddelen maakten onze voorouders kennis in de Romeinse tijd? Steeds is er interactie met het publiek. De Supergidsen zetten bezoekers aan om linken te leggen met vandaag. De Supergids laat kinderen zich inleven in lang vervlogen tijden. Een hele reeks materialen en werktuigen ligt daarvoor klaar. En wie het voelt kriebelen kan zelf creatief aan de slag gaan. Je kan je handen beschilderen met oker, een Gallische krijger of een Romeinse soldaat ineen knutselen en een mozaïektegel maken.

Het Gallo-Romeins Museum doet er alles aan om een bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Bij elke Supergids en bij het betreden van elke zaal worden bezoekers aangespoord hun handen te ontsmetten. De zitplaatsen bij de Supergidsen zijn er voor elke gezinsbubbel apart. Een tijdslot reserveer je online. De instap verloopt gespreid. Elk kwartier mogen er slechts tien bezoekers hun ontdekkingstocht aanvatten. Zo wordt het nooit te druk in de zalen. Vanaf 12 jaar is het dragen van een mondmasker verplicht.

Schepen van Cultuur An Christiaens: ”Elke vakantie zijn er in het museum kwaliteitsvolle activiteiten voor kinderen, ook in deze moeilijke coronatijden. In het programma ‘Supergids’ staat persoonlijk contact met de gidsen centraal. Dat garandeert een leerervaring op maat.” Burgemeester Patrick Dewael: “Het Gallo-Romeins Museum vindt het belangrijk dat families samen het verre verleden kunnen ontdekken. Het programma ‘Supergids’ is de perfecte aanleiding om de permanente tentoonstelling te beleven met het hele gezin.”

Meer bijzonderheden:

  • Supergids loopt van zaterdag 31 oktober tot en met zondag 8 november. Ook op zondag 1 november is het museum geopend. Op Allerzielen, maandag 2 november, is het museum gesloten.

  • Het programma richt zich tot kinderen tussen 4 tot 12 jaar én hun (groot)ouders.

  • De Supergidsen zijn doorlopend aanwezig van 13u30 tot 17u30.

  • De Supergidsen zijn inbegrepen in de toegangsprijs tot het Gallo-Romeins Museum.

  • Je kan je tijdslot reserveren via de website van het museum.© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon