Stad Tongeren plaatst 5 drinkwatertappunten

In 2019 startte De Watergroep met de verdeling van drinkwatertappunten. Nu is de stad Tongeren aan de beurt. Er worden (gratis) drinkwatertappunten geplaatst op 5 openbare plaatsen.


Tongeren ondertekende in 2010 het ‘Charter drinKraantjeswater’. Met de ondertekening van dit charter engageerden de stad zich om enkel nog kraantjeswater te schenken in plaats van flessenwater. Alle medewerkers van de stad drinken nu kraantjeswater op de werkvloer, maar ook bij activiteiten die de stad organiseert wordt er kraantjeswater geschonken. De plaatsing van drinkwatertappunten op openbare plaatsen is de volgende stap.


De campagne is een initiatief van Limburg.net, de provincie Limburg, de Intercommunale Watermaatschappij (IWM) en de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) samen met de Bond Beter Leefmilieu. Je vindt de watertappunten terug in de bibliotheek, het Gallo-Romeins Museum, de kleedkamers van De Motten, de Mulkerhal en op het sportcomplex ‘Klein Veldje’.


Kraantjeswater moet aan meer dan 60 kwaliteitseisen voldoen. De Wereldgezondheidsorganistatie legt de basisnormen vast, maar de Europese Unie is nog een stukje strenger en België leeft de Europese regels nauwgezet na. Kraantjeswater is dus gezond, goedkoop en het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat!