Een unieke kijk op Tongeren in 3D met Terra Mosana

Sinds 2016 werkt de stad Tongeren samen met de steden Maastricht (NL), Aken en Jülich (D), Luik, Leopoldsburg en Beringen onder de naam Terra Mosana aan een uniek project waarbij belangrijke gebeurtenissen of locaties uit het Euregionale verleden met gebruik van 3D-technologie worden ontsloten. De eerste fase van het project wordt eind november aan de pers voorgesteld, in het voorjaar van 2021 zal het ook toegankelijk zijn voor het grote publiek.


Vergeleken met andere tijdsvakken is er uit de periode tussen de vierde en de twaalfde eeuw niet zo veel bekend van wat er reilde en zeilde in Tongeren. Desalniettemin zijn er voldoende sporen en bronnen om een boeiend verhaal te kunnen vertellen over deze donkere periode na de Romeinse tijd.


Om te beginnen worden er in het Teseum enkele 3D-films geïntegreerd die een beeld geven van de vierde-eeuwse basilica, de Merovingische kerk en de directe omgeving. Bij het toeristisch bureau, maar ook online, zal je kunnen rondwandelen in Romeins en vroegmiddeleeuws Tongeren, meer bepaald in de omgeving van de Grote Markt, de basiliek en het Vrijthof. Als klap op de vuurpijl kan je laat-Romeins Tongeren ontdekken met een VR-bril.


An Christiaens, schepen van Cultuur, Toerisme en Jeugd: ‘Deze ontdekkingstocht doorheen Tongeren aan de hand van 3D-beelden creëert een sfeer die nooit eerder gezien is en waarbij je kan rondwandelen in de kerk van Sint-Servaas, de Merovingische bisschopskerk leert kennen maar ook een zicht krijgt op de plek die nog steeds het hart is van de stad. Hiermee gaat dit project echter nog niet ten einde zijn, want in 2021 volgen nog verschillende andere evenementen die binnen Terra Mosana kaderen’.


Voor meer informatie zie: www.terramosana.org.
© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon