Uitzonderlijke editie Open Monumentendag in 2020

'Niemand kan er omheen: 2020 zal een bijzonder jaar worden! De uitbraak van het coronavirus heeft al voor heel wat opschudding gezorgd en test iedere dag opnieuw ons aanpassingsvermogen. Ook Open Monumentendag zal wegens het coronavirus een andere vorm aannemen. Tijdens deze dag waarop onroerend erfgoed centraal staat wordt naar jaarlijkse gewoonte steeds een monument of dorp in de kijker gezet.’ zegt burgemeester wnd. An Christiaens.

Gerard Stassen, schepen Erfgoed:

'Aangezien er mogelijk geen activiteiten zullen kunnen plaatsvinden dit jaar bedacht het stadsarchief van Tongeren een alternatieve manier om de jaarlijkse traditie van Open Monumentendag toch verder te zetten. In 2020 wordt het dorp Rutten in de spotlights gezet. De geplande activiteiten ter plaatse zullen helaas niet doorgaan.’

Alle info en foto’s werden gebundeld in een gratis publicatie. Elke Ruttenaar ontvangt deze uitgave de komende week in de brievenbus. De niet-Ruttenaren kunnen alle foto’s en info digitaal raadplegen op www.geheugenvantongeren.be. Dit is zeker een aanrader!

‘We hopen dat we u op deze manier Open Monumentendag 2020 toch op een aangename, en zeker veilige manier kunnen laten beleven’, besluit burgemeester wnd. An Christiaens

Voor meer info: stadsarchief Tongeren, Veerle Vandoren tel. 012 800 094.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon