30 juli: Dag van de animator

Jaarlijks spenderen zo’n 40.000 jongeren een groot deel van hun vrije tijd als animator tijdens de speelpleinwerking of een andere vakantiewerking. Samen met de kinderen en jongeren beleven de animatoren veel plezier en bezorgen ze hen een toffe tijd.

An Christiaens, burgemeester wnd. en schepen van jeugd

“Tijdens de schoolvakanties zorgen onze animatoren ervoor dat de kinderen een leuke tijd beleven tijdens de speelpleinwerking. Van ’s morgens vroeg tot in de late namiddag staan zij dagelijks met hun creativiteit en inzet klaar. Ze doen dit vaak gratis of tegen een kleine vrijwilligersvergoeding. Voor onze speelpleinwerking kunnen we elk jaar opnieuw rekenen op een groep van een 60-tal vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onze kinderen écht vakantie beleven. Laten we dat vooral niet vanzelfsprekend vinden! We zijn hen dan ook enorm dankbaar hiervoor.”

Op donderdag 30 juli zet de stad Tongeren haar monitoren extra in de bloemetjes. Iedere animator krijgt een heuptasje van ’t Ravottekot.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon