Heropening Gallo-Romeins Museum vlot verlopen

Op 29 mei heropende het GRM opnieuw de deuren voor het publiek. Het museum was al dicht sinds 13 maart voor corona. Nina Peetermans uit Piringen was de eerste bezoeker.

Je kan het museum individueel of met je gezin bezoeken tijdens de gewone openingsuren. Rondleidingen en groepsbezoeken zijn voorlopig niet mogelijk.

Je kan zowel de permanente opstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ als de tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’ bezoeken. ‘Dacia Felix’ is verlengd tot 2 augustus. Ook de shop is geopend, maar Bistro Bacchus is gesloten. Je kan ook geen gebruik maken van het auditorium.

Er worden slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten: 15 voor de permanente opstelling en 10 voor Dacia Felix. Daarom moet je een tijdslot reserveren, voor één of voor beide tentoonstellingen. Dat kan online of telefonisch.Je betaalt ter plaatse elektronisch, liefst contactloos. Je krijgt een polsbandje dat je zelf omdoet.

Mondmaskers zijn niet verplicht. Respecteer wel steeds de 1,5 meter afstand tot je medebezoekers en onze medewerkers. Reinig je handen met desinfecterende gel zodra je binnenkomt, en bij het betreden van elke zaal.

Je krijgt een audiogids (met koptelefoon), deze worden na elk gebruik grondig gereinigd. Ook de aanraakschermen, koptelefoons, handcontactpunten (zoals leuningen en liftknoppen) en zitbanken worden meermaals per dag ontsmet.

Je ontvangt een speciale pen om de schermen te bedienen. Raak zo weinig mogelijk aan. Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog. Deponeer het zakdoekje in een gesloten vuilnisbak. Die vind je verspreid in het museum. Keer zo weinig mogelijk op je stappen terug. Vermijd tweerichtingsverkeer en volg de vloerpijlen. Je bent zeer welkom maar niet als je ziek bent!

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon