Vernieuwing wegdek Albertwal en Elisabethwal

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt dit weekeinde in één werknacht het wegdek van de Elisabethwal en Albertwal (R72) tussen de kruispunten met de Sint-Truidersteenweg (N79) en Dijk / Luikersteenweg (N20), inclusief de kruispunten.

De werken starten vrijdagavond 29 mei om 19.30 uur. Dan wordt de ring in beide richtingen afgesloten tussen de kruispunten met de Hasseltsesteenweg en de Luikersteenweg. Er komt een lokale omleiding voor doorgaand verkeer. Ten laatste zaterdagochtend 30 mei om 09.00 uur zal de ring terug volledig open zijn voor alle verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone.

Voor het verkeer vanuit de binnenstad wordt een uitrit voorzien via de Luikerstraat, Albertwal of Elisabethwal (afhankelijk van de vooruitgang van de werken). Wie het centrum in wil rijden kan dat het beste doen via de Hemelingenstraat, Clarissenstraat of Moerenpoort.

Tijdens de werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. De ventwegen en parkeerstroken worden niet mee vernieuwd. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en beter rijcomfort voor de weggebruiker.

Het slijpen van enkele nieuwe detectielussen voor de verkeerslichten gebeurt achteraf nog tijdens enkele nachten in de week nadien, dit vanaf dinsdagavond 2 juni. Daarbij is er enkel plaatselijke verkeershinder.

Meer informatie: website Agentschap Wegen en Verkeer

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon