Update maatregelen (18/5)

Gezonde grootouders jonger dan 65 jaar mogen op de kleinkinderen passen

✅Als grootouders in de gekozen sociale bubbel van 4 extra personen zitten, mogen ze op de kleinkinderen passen. Dat mag als ze geen deel uitmaken van van de risicogroep (ouder dan 65 jaar, slechte gezondheid, ook al mantelzorger zijn,...).

Bezoek mogelijk in Woonzorgcentra

✅ Onze dierbaren bezoeken in de woonzorgcentra kan onder voorwaarden, want we willen de bewoners blijvend beschermen. ➡️ 1 persoon, bij voorkeur dezelfde ➡️ voldoende beschermingsmateriaal en voldoende personeel ➡️ een veilige afstand blijft nodig Elk woonzorgcentrum moet zich klaar voelen om dit veilig te organiseren, dus zij zullen jullie informeren. ℹ️ 𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼: https://www.departementwvg.be/nieuws/bezoek-de-woonzorgcentra-mogelijk-vanaf-18-mei

Meer huisbezoeken Gezinszorg en vanaf 25 mei heropening Lokale Dienstencentra ✅ 𝗚𝗲𝘇𝗶𝗻𝘀𝘇𝗼𝗿𝗴 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝘁𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽𝗽𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝘄𝗲𝗿𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝘇𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻𝗳𝗼𝗻𝗱𝘀 𝘃𝗮𝗻𝗮𝗳 𝟭𝟴 𝗺𝗲𝗶 Huisbezoeken worden weer mogelijk. De basisrichtlijnen zijn: beschermingsmateriaal dragen waar het is aangewezen, zorgvuldige handhygiëne en het bewaren van afstand waar mogelijk ✅ 𝗢𝗽𝗽𝗮𝘀𝗵𝘂𝗹𝗽 𝗼𝗳 𝗴𝗮𝘀𝘁𝗼𝗽𝘃𝗮𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻𝗮𝗳 𝟭𝟴 𝗺𝗲𝗶 Vrijwilligers kunnen met oppashulp ook opnieuw de mantelzorgers ontlasten en ook mensen waarvan hun psychisch welbevinden in gedrang komt door corona-isolatie. Gastopvang van bestaande zorggasten kan ook weer, met één-op-ééncontact en afstand waar mogelijk. ✅ 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗲𝗻𝘀𝘁𝗲𝗻𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮 𝘃𝗮𝗻𝗮𝗳 𝟮𝟱 𝗺𝗲𝗶 Activiteiten in het centrum zelf kunnen weer, te beginnen met 1-op-1-dienstverlening. Groepsactiviteiten nog niet. Ook hier geldt dat elk dienstencentrum zelf de timing van heropstart kan bepalen.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon