Update maatregelen (13/5)

Volgende maatregelen gaan in vanaf 18 mei :

Kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen gaan opnieuw open vanaf maandag, alleen op afspraak.

Markten mogen opnieuw open gaan met een maximum aantal kramen van 50 en onder strikte voorwaarden. Het gaat enkel over (kleinschalige) markten in open lucht. Dit kan enkel na toestemming van het lokaal bestuur en mits een uitgewerkt circulatieplan. Voor de donderdagmarkt in Tongeren zullen we tijdig communiceren wanneer deze kan plaatsvinden.

Museumbezoek, culturele bezienswaardigheden en dierentuinen gaan open op voorwaarde dat ze werken met online of telefonische afspraken en zo vermijden dat er een toeloop is. Er moet een circulatieplan uitgewerkt worden en cafetaria, attracties en speelpleintjes blijven gesloten. Voor het Gallo-Romeins Museum, Teseum en Moerenpoort communiceren we tijdig wanneer de heropening zal gebeuren.

Ook bibliotheken mogen opnieuw open onder bepaalde voorwaarden. In Tongeren werken we momenteel nog verder met de afhaaldienst, we communiceren tijdig wanneer de bibliotheek terug open kan.

Huwelijken en begrafenissen : max 30 personen, indien social distancing wordt toegepast. De aanwezigen mogen enkel de ceremonie bijwonen en het is nog altijd niet toegestaan om een receptie/koffietafel achteraf te organiseren.

Trainingen van sportclubs in open lucht: maximum twintig personen, mits naleving social distancing

Alle evenementen (sportief, cultureel, recreatief, toeristisch) blijven verboden tot en met 30 juni.

#samentegenCorona

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon