Maatregelen heropening Tongerse winkels

Elke Tongenaar krijgt een cadeaubon ‘Shop in Tongeren’ om te besteden in de Tongerse winkels en horeca.

Concreet zal ieder gezinshoofd (ook een alleenstaande wordt als gezinshoofd beschouwd) drie bonnen van 5 euro ontvangen. Per persoon ten laste komt hier een extra bon van 5 euro bij. Zo zal een alleenstaande een bon een totaal bedrag van 15 euro ontvangen. Een gezin van vier personen krijgt dan 30 €.

Belangrijk is dat elke bon van 5 euro enkel gebruikt kan worden voor een aankoop van 10 euro.

De bonnen zullen verdeeld worden na de opheffing van de lockdown voor handel en horeca.

Tot en met 30 augustus 90 minuten gratis parkeren op de huidige shop&go-plaatsen en op de betalende parkeerplaatsen in het kernwinkelgebied (de zogenaamde gele zone).

Vanaf 1 september zijn de normale geldende regels inzake parkeerduur en parkeertarieven terug van kracht. De shop&go-parkeerplaatsen met een maximum parkeerduur van 30 minuten zullen enkel op welgekozen strategische plaatsen voorzien worden en het aantal wordt fors gereduceerd.

De maatregelen van dwingende aard zoals het respecteren van social distancing, het beperken van het aantal klanten in functie van de oppervlakte, de duur van een winkelbezoek en het gebruik van handgel moeten nageleefd worden. Hiervoor zijn ze afspraken gemaakt met de handelaars die elk voor hun winkelpand de nodige maatregelen duidelijk maken.

Alle info op www.tongeren.be

#samentegenCorona

#winkelhieren

#shoplokaal

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon