Update maatregelen (2/5)

Meer informatie over de versoepelingen die vanaf 4/5 ingaan:

Je kan gaan wandelen en sporten in openlucht wanneer er geen fysiek contact (=tennis, kayak, vissen, boogschieten, motorrijden, ...) is. Dit kan alleen, in het gezelschap van personen die onder hetzelfde dak wonen en/of in het gezelschap van maximum twee andere personen. De regel van 1,5 meter afstand blijft van toepassing.

De noodzakelijke infrastructuren voor de uitoefening van de sporten in open lucht die geen fysieke contacten impliceren mogen openen met uitzondering van kleedkamers, douches en cafetaria’s. Toiletten en drankautomaten kunnen wel gebruikt worden. Verhuur of verkoop van materiaal wordt niet toegestaan.

Voor de fysieke activiteit in openlucht mag je je verplaatsen binnen de landsgrenzen en voor de strikte duur van de activiteit.

Met je gezinsleden/personen onder hetzelfde dak mag je samen op de motor, met de twee vrienden moet er wel een afstand van 1,5 m; zijn.

Oldtimerritten zijn nog niet toegelaten.

Het blijft verboden om in de parken te gaan zitten. Ook picknicken en zonnebaden blijven verboden in parken.

Niet-essentiële reizen vanuit en naar België zijn verboden tot en met 8 juni 2020.

Grensarbeiders kunnen tijdens de verplaatsing van en naar het werk boodschappen doen.

Verplaatsingen van en naar een buurland zijn ook toegelaten voor leerlingen, studenten en stagiairs schoolgaand in een buurland in het kader van hun opleiding.

Verplaatsingen naar het buitenland zijn ook toegelaten om dringende herstellingen te laten uitvoeren in het kader van de veiligheid van een voertuig.

#Samentegencorona

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon