Update maatregelen (30/4)

Zopas is een nieuw Ministerieel Besluit ondertekend met de maatregelen die ingaan vanaf maandag 4 mei 2020.

Het is belangrijk om te blijven benadrukken dat maatregelen zoals thuisblijven (zeker als je ziek bent), handen wassen, anderhalve meter afstand houden, het aantal contacten beperken tot een minimum en fysiek contact vermijden behouden blijven.

Een aantal uitgangspunten worden VANAF 4 mei gewijzigd:

Afspreken met je gezin en/of twee (bij voorkeur steeds dezelfde) personen om buiten een sportieve activiteit te beoefenen kan, indien u voldoende afstand houdt;

Het is toegelaten om de motor te gebruiken voor een buitensportactiviteit. Dit betreft dan echter wel een rondrit die thuis start en eindigt zonder onderweg een bezoek te brengen aan bezienswaardigheden of zogenaamde ‘hotspots’. Evenmin mag deze activiteit uitgevoerd worden met meer dan 3 motoren samen.

Bedrijven openen maar telewerk blijft de norm. Indien dit niet mogelijk is nemen ondernemingen de nodige maatregelen om de maximale naleving van de ‘social distancing’ te garanderen.

Detailhandelszaken gespecialiseerd in de verkoop van stoffen en toebehoren wordt toegestaan terug te openen zodat de eventueel zelf mondmaskers kunnen gemaakt worden.

Vanaf het betreden van het station, op het perron of een halte, in de bus, de (pre)metro, de tram of de trein is iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht om de mond en de neus te bedekken met een masker of elk ander alternatief in stof.

#samentegenCorona

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon