Erfgoeddag 2020

Zaterdag 25 en zondag 26 april ek. zouden normaliter een feestelijke tweedaagse moeten geweest zijn. Tongeren zou dan immers de 20ste verjaardag van Erfgoeddag uitgebreid vieren.

An Christiaens - Burgemeester wnd.: “Omwille van de huidige coronacrisis kan de 20ste editie van Erfgoeddag dit jaar jammer genoeg niet doorgaan. De jubileumeditie wordt verplaatst naar 2021 en zal dan plaatsvinden tijdens het weekend van 24 en 25 april.”

Eén van de geplande activiteiten was de lezing ‘Oude familiefoto’s dateren en identificeren’ door Peter Eyckerman. Tijdens deze lezing zou het publiek nuttige tips meekrijgen die bijdragen tot een goede datering van oude familiefoto’s. In het kader hiervan deed het Stadsarchief een oproep om zoveel mogelijk oude familiefoto’s van onder het stof te halen en mee te brengen naar de lezing. Hoewel de lezing dus niet kan doorgaan, richt het stadsarchief graag alsnog een oproep aan iedereen die tijdens deze periode van quarantaine bij het opruimen oude foto’s vindt.

Gerard Stassen - Schepen van Erfgoed: “Heb je nog ergens in één of andere lade oude (familie)foto’s liggen die gelinkt zijn aan Tongeren? Hou ze dan zeker bij en breng ze na de quarantainemaatregelen even binnen bij het stadsarchief. Daar zullen onze medewerkers ze voor u digitaliseren en de foto’s aan u terugbezorgen.”

An Christiaens - Burgemeester wnd.: “Je kan de foto’s uiteraard ook digitaal doorsturen naar stadsarchief@stadtongeren.be. Hoe meer foto’s we kunnen verzamelen, hoe beter we het verleden van onze mooie stad kunnen bewaren.”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon