Update corona-maatregelen (17/4)

De Corona-maatregelen werden inmiddels opnieuw verlengd tot 3/5. Hou vol en hou je aan de duidelijke regels! Geniet daarbij zeker van je wandeling of fietstocht in de buurt MAAR laat je vuilnis NIET achter. Hou onze buurt proper, voor jezelf en voor anderen!

De GFT sticker van 2019 wordt verlengd tot 31 mei van dit jaar. Momenteel kunnen de tegoedzakken en de GFT sticker enkel bij de deelnemende handelaars (behalve bij de 3 AD Delhaizes) afgehaald worden. In het Praetorium kan dit enkel na afspraak in geval van verhuis/diefstal.

Eerder deze week besliste de nationale Veiligheidsraad dat vanaf zaterdag 18 april de tuincentra en de doe-het-zelf zaken kunnen openen.

Wat wordt verstaan onder tuincentra en de doe-het-zelf zaken?

- Tuincentra: de tuincentra en boomkwekerijen die hoofdzakelijk planten en/of bomen verkopen (geen - bloemenwinkels)

- Doe-het-zelf-zaken: de doe-het-zelfzaken met een algemeen assortiment die hoofdzakelijk bouwgereedschap en/of bouwmaterialen verkopen (geen hout -of verfwinkels)

Ook voor een bezoek aan deze handelszaken gelden de regels die moeten toegepast worden in elke geopende winkel:

- Éen persoon per 10m²

- Maximaal 30 minuten in en rond de winkelruimte

- Sterk aanbevolen om individueel te winkelen

- Steeds 1,5 meter afstand houden

Ondanks dat de tuincentra en doe-het-zelf zaken terug open gaan, blijven de algemeen geldende COVID-maatregelen van toepassing! We roepen opnieuw op om deze te blijven respecteren! De dagelijkse cijfers van ziekenhuisopnames en overlijdens tonen ons dat we er nog niet zijn! Blijf zoveel mogelijk thuis, kom niet samen in groep, houd afstand, handen wassen.... Alleen zo gaan we het virus verslaan!

#samentegenCorona

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon