Verduidelijking maatregelen (8/4)

We ontvingen opnieuw verduidelijking over de opgelegde maatregelen. Hierbij een overzicht:

LET OP: de federale verduidelijkingen hebben voorrang op alle andere informatie via andere kanalen, instanties of federaties.

šŸ‘‰ Fysieke activiteiten worden aangemoedigd mits het naleven van de social distancing maatregelen (1,5 meter afstand houden). De bedoeling is dat je in beweging blijft. Het is hierbij verboden om bijvoorbeeld in de parken te gaan zitten, te picknicken of te zonnebaden. Voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een beperkte mobiliteit of een mentale handicap wordt een uitzondering gemaakt.

šŸ‘‰Voor de fysieke activiteiten mogen enkel rijwielen en niet gemotoriseerde voortbewegingstoestellen worden gebruikt (bijvoorbeeld fiets, elektrische fiets, rolschaatsen, skateboard,...). Een uitzondering hierop wordt toegestaan voor personen met een beperkte mobiliteit. Speeltuinen en skateparken blijven gesloten.

šŸ‘‰ Verplaatsingen met de auto voor recreatieve activiteiten zijn niet toegestaan. Een uitzondering wordt gemaakt voor gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar, personen met een beperkte mobiliteit (met inbegrip van ouderen en zwangere vrouwen) en begeleiders van personen met een fysieke of mentale beperking.

šŸ‘‰ De jacht en de visvangst blijven verboden.

šŸ‘‰ Paardrijden op de eigen weide/piste is toegestaan. Paardrijden op eigen paard in de manege is toegestaan enkel in het kader van het welzijn van het dier als de manege dit niet zelf kan voorzien en mits inachtneming van de social distancing maatregelen. Men mag de wagen nemen om zich te verplaatsen tussen de woonplaats en de manege. Paardrijden op de openbare weg of in de natuur blijft verboden.

šŸ‘‰ De wassalons kunnen zoals eerder aangehaald open blijven tijdens hun gebruikelijke openingsuren, mits inachtneming van de social distancing maatregelen en hygiĆ«nemaatregelen. Droogkuis is gesloten maar kan op afspraak en mits inachtneming van de social distancing maatregelen en hygiĆ«nemaatregelen wel kledij en uniformen wassen die nodig zijn voor de uitoefening van een job in de essentiĆ«le sectoren.

šŸ‘‰ Dierenartsen mogen hun activiteiten verder zetten maar niet-dringende zorg moet worden uitgesteld. Dringende zorg kan plaatsvinden mits inachtneming van social distancing maatregelen (1,5 meter afstand houden). Het is aan de dierenarts om te bepalen wat dringende en noodzakelijke zorg is die niet kan uitgesteld worden.

šŸ‘‰ Dierenhotels zijn gesloten tenzij voor mensen die nood hebben aan een essentiĆ«le opvang van het dier (bijvoorbeeld: opname in het ziekenhuis, overlijden van de eigenaar, ā€¦).

šŸ‘‰ Bij de aankoop van dieren worden bezoekers niet toegelaten. De contacten verlopen enkel telefonisch of via videoconferentie, ā€¦. Pups en kittens kunnen naar hun nieuwe eigenaar vertrekken mits de verkoop in orde is met de dierenwelzijnsregels. De nieuwe eigenaar mag de dieren gaan ophalen voor zover deze contacten beperkt zijn tot het strikte minimum (waarbij de eigenaar zich alleen verplaatst), enkel op afspraak en mits inachtneming van de social distancing maatregelen (1,5 meter afstand houden).

#SamentegencoronašŸ’Ŗ

Ā© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon