Update maatregelen (3/4)

Na de tijdelijke sluiting van de recyclageparken door de coronacrisis mag het recyclagepark vanaf 7 april opnieuw de deuren openen.

Limburg.net roept iedereen op om enkel noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark tot doen. De huis-aan-huis ophalingen gaan voorlopig gewoon door dus pmd, papier en karton, tuinafval, … kunnen meegegeven worden met de huis-aan-huis ophaling en worden beter niet naar het recyclagepark gebracht.

Heeft u thuis voldoende ruimte om uw afval nog even te stockeren? Stel een bezoek aan het recyclagepark dan nog even uit.

Houd rekening met volgende maatregelen:

- Max. 1 parkbezoek per 14 dagen per gezin

- Blijf tijdens het aanschuiven in uw wagen zitten

- Kom alleen naar het park

- Park open tot 16 uur (op donderdag tot 17 uur)

- Hou voldoende afstand

- Blijf hoffelijk

- Geen asbest leveren!

De telecomwinkels mogen openen, behalve winkels die enkel accessoires verkopen, maar enkel voor noodgevallen, waarbij ze slechts één klant per keer mogen ontvangen op afspraak.

De winkels voor medische hulpmiddelen mogen openen, maar enkel voor noodgevallen, waarbij ze slechts één klant per keer mogen ontvangen op afspraak.

In alle winkels die open mogen blijven zijn kortingsacties verboden, behalve wanneer deze acties reeds beslist of in uitvoering waren vóór 18 maart 2020.

Voedingswinkels blijven open. En dit op de gebruikelijke uren.

De regel rond thuiswerk blijft hetzelfde. Telethuiswerk is verplicht bij alle niet essentiële bedrijven, welke grootte zij ook hebben, voor alle personeelsleden wiens functie zich ertoe leent. Voor de functies waar telethuiswerk niet kan toegepast worden, moeten de bedrijven de nodige maatregelen nemen om de naleving van de regels van social distancing (1,5 meter afstand houden) te garanderen. Als ze dit niet kunnen garanderen moeten ze sluiten. Deze regels zijn niet van toepassing op essentiële diensten en cruciale sectoren.

Nieuw is dat deze ook niet van toepassing zijn op de producenten, leveranciers, aannemers en onderaannemers van goederen, werken en diensten die essentieel zijn voor de uitvoering van de activiteit van deze essentiële diensten en sectoren.

Begrafenisceremonies kunnen doorgaan maar enkel in aanwezigheid van maximaal 15 personen, met een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon en zonder de mogelijkheid van blootstelling van het lichaam.

Burgerlijke huwelijken kunnen doorgaan, maar enkel in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Religieuze huwelijken kunnen doorgaan, maar enkel in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de bedienaar van de eredienst.

Fysieke activiteit (wandelen, fietsen, lopen) kan nog steeds in de buurt van je woonst. Iedereen moet 1,5 meter afstand houden. Een gezin dat onder hetzelfde dak woont moet bij die fysieke activiteiten de regel van 1,5 meter afstand houden niet respecteren.

Meerdaagse schooluitstappen zijn verboden tot 30 juni 2020.

Geniet van het mooie weer van dit weekend, maar wel volgens de opgelegde regels!

#Samentegencorona

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon