Schakelzorgcentrum in Sint-Truiden

Samen met de 13 collega burgemeesters uit Zuid-Limburg hebben wij gisteren een akkoord gesloten om tot de oprichting te komen van een eerste schakelzorgcentrum in onze regio. Dit centrum staat ten dienste van de volledige regio Zuid-Limburg.

Een schakelzorgcentrum kan personen opvangen die na een coronabesmetting strikt medisch gezien het ziekenhuis mogen verlaten. Dikwijls kunnen deze patiënten om bepaalde redenen (vooral sociale) dit evenwel nog niet, bijvoorbeeld omdat de woonomgeving niet is aangepast of omdat de zorg niet gegarandeerd kan worden.

Voor deze patiënten en inwoners is een schakelzorgcentrum een oplossing, de vaak noodzakelijke tussenstap met het oog op een terugkeer naar de thuisomgeving. Een schakelzorgcentrum heeft het belangrijke gevolg dat er sneller terug plaatsen vrijkomen in de ziekenhuizen.

Sint-Truiden heeft een locatie: het (vroegere) woonzorgcentrum ‘Madrugada’ aan het station.

Binnen Zuid-LImburg worden op deze manier de handen in elkaar geslagen. Samenwerking in het belang van de volksgezondheid.

Indien het episch centrum van COVID-19 zich verder uitbreidt van de regio Sint-Truiden en haar buurgemeenten naar de rest van Zuid-Limburg en de nood naar bijkomende bedden stijgt, dan wensen de 13 burgemeester een 2de schakelzorgcentrum in Bilzen te openen. Ook daar zijn we in staat om op korte termijn operationeel te zijn.

Onze regio zet zich verder schrap en is klaar om Corana aan te pakken.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon