Update maatregelen (24/3), de Vesalius-app en informatie over ziektebeeld

Tongerse handelszaken

Waar kan ik als consument nog terecht in Tongeren? Bekijk het via de website van UNIZO Tongeren.

Vragen over de impact van de Coronacrisis op je onderneming?

Check de FAQ van Voka - Kamer van Koophandel Limburg .

Erfgoeddag

Erfgoeddag, voorzien op zaterdag 25 en zondag 26 april, zal helaas niet kunnen doorgaan. Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van ‘De Nacht’, niet vergeefs. De cultureel-erfgoedsector wordt uitgenodigd om zijn inspanningen te laten renderen in 2021. Dan zal het evenement plaatsvinden op zaterdag 24 en zondag 25 april.

Alle info over het Coronavirus vind je nu terug in verschillende talen! Help je ons door dit bericht te verspreiden aan personen die een andere moedertaal hebben?

https://www.info-coronavirus.be/fr/

https://www.info-coronavirus.be/en/

https://www.info-coronavirus.be/de/

Andere talen kan je terugvinden via Agentschap Inburgering.

Grensvignet

Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen nu een vignet gebruiken om sneller de grens tussen België en Nederland te passeren. Het vignet kan gedownload worden maar moet wel worden afgestempeld door de werkgever. Het vignet dient om te voorkomen dat grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen worden opgehouden bij de grens en kan enkel door hen worden gebruikt.

https://crisiscentrum.be/nl/news/grensarbeiders-vitale-sectoren-en-met-cruciaal-beroep-kunnen-sneller-de-grens-met-nederland

Enkel grensarbeiders hebben zulk een attest nodig.

Andere essentiële verplaatsingen zoals hulp aan persoon in nood en co-ouderschap zijn nog mogelijk maar hiervoor zijn er geen attesten af te leveren/te verkrijgen.

Sluiting kapperszaken

Vandaag werd door de Nationale Veiligheidsraad beslist dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Zij kunnen nu ook een beroep doen op de premie van 4.000 euro.

Meer info over de hinderpremie vind je hier:

https://www.vlaio.be/nl/begeleiding-advies/moeilijkhedencoronavirus/specifieke-maatregelen-mbt-het-coronavirus/corona

De Vesalius info-app informeert

De Vesalius info-app is een bestaande applicatie om patiënten te informeren over de voorbereiding en de nazorg van hun behandeling in het ziekenhuis. Aan deze app werd nu een nieuw zorgpad toegevoegd: het coronavirus. Dit zorgpad biedt één centrale plek met betrouwbare informatie voor patiënten en bezoekers.

Je kan de Vesalius Info App downloaden in de App Store of via Google Play.

Animatie over verloop ziektebeeld

Hoe verloopt het ziektebeeld van het coronavirus in de meeste gevallen? In de link hieronder vind je een heldere uitleg via een animatievideo. Deel en gebruik deze uitleg, zo kunnen we paniek en angst beperken. https://feed.informed.plus/verloop-ziektebeeld-coronavirus/

#samentegencorona

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon