Update maatregelen (23/3)

Voedselpakketten Sint-Vincentius

De maandelijkse voedselbedeling van Sint-Vincentius vindt plaats op woensdag 25 maart 2020. Er worden maatregelen genomen om zowel de vrijwilligers als de gebruikers te beschermen tegen het CORONA-virus.

Behoor je tot één van de risicogroepen (ouder dan 65 jaar, ernstig chronisch ziek, verzwakt immuunsysteem) of heb je koorts, griep of een verkoudheid, of als je geen kinderopvang hebt, dan kan uitzonderlijk het pakket geleverd worden. Neem hiervoor contact met Sociaal Huis de Semper, tel. 012 45 92 50.

Hartelijk dank aan de firma Rajapack die gratis zakken levert om de pakketten te maken!

Steunmaatregelen in tijden van Corona

Naast de beperkende maatregelen zijn er ook heel wat ondersteunende maatregelen uitgewerkt. Dit zowel naar zelfstandigen, ondernemingen als naar particulieren. Op onze website geven we de voornaamste links mee waar je een overzicht vindt van de steunmaatregelen per thema en doelgroep. https://www.tongeren.be/steunmaatregelen-in-tijden-van-corona

Overlaad de noodlijnen 101 en 112 niet. Als u vragen heeft over Covid-19 kunt u surfen naar info-coronavirus.be/nl of bellen naar het nummer 0800 14 689 (gratis nummer)

Telewerken: doe het veilig!

Sommige organisaties laten al jaren medewerkers telewerken. Anderen worden er met de coronamaatregelen plots mee geconfronteerd. Wat de situatie ook is: telewerken mag niet betekenen dat de organisatie een groter gevaar loopt om het slachtoffer te worden van een cyberaanval. Met duidelijke afspraken, het juiste materiaal en voldoende preventieve maatregelen wordt online werken thuis even veilig als op kantoor.

Op https://www.safeonweb.be/nl/blog/veilig-telewerken-deel-1-een-goed-beveiligd-netwerk staan heel wat tips om ook van thuis veilig te werken.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon