Update maatregelen (22/3)

Gisterenavond ontvingen we opnieuw verduidelijking over de opgelegde maatregelen.

LET OP: dit is de huidige stand van zaken. Er kunnen uiteraard nog zaken wijzigen de komende uren, dagen, weken. Bij wijzigingen wordt er zo snel mogelijk over gecommuniceerd.

👉 Het ophalen van familie aan luchthavens in binnenland en Nederland is een gerechtvaardigde verplaatsing. Er mag wel slechts één persoon meerijden. Een gezin mag wel in één auto meerijden. Het is aangeraden de auto regelmatig te verluchten.

👉 Voor Belgen in het buitenland moet men contact opnemen met Buitenlandse Zaken (02 501 4000). Buitenlandse Zaken is bezig met ‘mapping’ van Belgen in het buitenland en probeert maximaal oplossingen te zoeken.

👉 Individuele fysieke activiteit in buitenlucht (of in gezinsverband) kan zolang het op wandelafstand van je huis is.

Bijvoorbeeld:

- Alleen paardrijden vanaf de stal bij je thuis kan, maar niet als je naar de manege gaat.

- Vissen aan een kleine vijver kortbij kan, maar niet als iedereen aan een visvijver zit, ook niet op 1,5m afstand.

- Wandelen in de buurt kan, maar niet als je daarvoor de auto neemt tot een natuurgebied.

- Werken in je volkstuin kan, maar niet als dit een plek van samenkomst wordt.

👉 Wie economisch werkloos werd door Corona werd door de Vlaamse Regering een maand vrijgesteld van de elektriciteit - en waterfactuur. Hiervoor wordt er automatisch 200€ op de rekening gestort.

👉 De Vlaamse overheid communiceerde dat de autokeuringscentra weer open gaan op woensdag 25 maart. Dit geldt enkel voor de bedrijfs- en transportvoertuigen, bussen, prioritaire voertuigen en technische herkeuringen.Voor de andere categorieën (waarvan het keuringsattest verstreek na 13 maart 2020) zal de termijn verlengd worden met 4 maanden, na het opheffen van de crisismaatregelen.

Tot slot opnieuw een oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven, ook in het weekend! De politiediensten kregen de opdracht toe te zien op de naleving van de maatregelen.

#Samentegencorona💪

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon