Update maatregelen (20/3)

👉 Sluiting dienstencentra tot 19/04

De sluiting van de Tongerse dienstencentra worden verlengd tot 19 april 2020. De sluiting van De Piepel, Huis van het Kind, de dorpsrestaurants, de Minder Mobielen Centrale worden verlengd tot 19 april 2020. Woonzorgcentrum De Motten blijft ook tot 19/04 gesloten voor bezoekers.

👉 Werking huisvuilophaling

Naast de gebruikelijke hygiënische maatregelen mogen er maximaal 2 ophalers (1 chauffeur en 1 ophaler) tegelijkertijd in de cabine van de ophaalwagen zitten. Hierdoor zijn er soms 2 wagens actief in een ophaalzone waar er anders maar één wagen met 2 beladers actief is. Hierdoor kan het zijn dat de ophaalwagens op een ander tijdstip als gewoonlijk bij u langskomen. De ophaling start zoals steeds om 6 uur ’s ochtends. Zet uw afval de avond voordien buiten, zo staat het steeds tijdig buiten.

👉Beperkte transportcapaciteit voor post buiten Europa B-Post laat weten dat pakjes of brieven met bestemming buiten Europa niet meer afgegeven kunnen worden. Expresleveringen van pakjes buiten Europa kunnen nog steeds worden afgegeven.

👉 Warme oproep: schrijf jezelf in op Be-Alert en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Zo heb je direct via mail/sms officiële, up-to-date informatie over het coronavirus van de federale overheid (dus correcte informatie). www.be-alert.be/nl/

👉Fysieke activiteit in de buitenlucht (wandelen, joggen, fietsen) is toegelaten, maar alleen met naaste gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen en/of met 1 vriend (-in), en als contact (minder dan 1,5 meter) met andere mensen vermeden kan worden.

👉 Maak een mondmasker als steun voor onze zorgverleners. Hoe doe je dat? Check de website www.maakjemondmasker.be/#making

📌onderwijs

👉 Wil je je kind inschrijven in een kleuter- of lagere school in Tongeren voor het schooljaar 2020-2021? Ga dan niet naar de scholen, maar meld je aan via www.naarschoolintongeren.be

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon