Aangepaste werking van de stadsdiensten

Beste inwoner

Om de verspreiding van het coronavirus maximaal tegen te gaan past de Stad Tongeren haar dienstverlening aan. De uitzonderlijke maatregelen volgen de adviezen van de federale overheid. Dit heeft tot gevolg dat een aantal stadsgebouwen en diensten gesloten zijn vanaf dinsdag 17 maart 2020. Deze regeling blijft minstens van kracht tot en met vrijdag 3 april 2020. De basisdienstverlening blijft gewaarborgd. We roepen alle Tongenaren op om contact met anderen te beperken tot het strikt noodzakelijke en de regels van handhygiëne op te volgen.

Stedelijke dienstverlening: stel niet-dringende bezoeken aan stadsdiensten uit

 • Regel zoveel mogelijk van op afstand en stel niet-dringende bezoeken aan het AC Praetorium en OCMW uit. Heel wat zaken kan u online regelen via het thuisloket. Maak gebruik van deze digitale dienstverlening via www.tongeren.be/eloket.

 • Dringende dienstverlening kan enkel op afspraak via info@stadtongeren.be of via 012 80 00 00. Wanneer u bij hoogdringendheid alsnog een bezoek dient te brengen aan onze stadsdiensten kom dan alleen. Via www.tongeren.be kan u nagaan welke dienstverlening als hoogdringend wordt beschouwd.

 • Het sociaal huis De Semper (sociale dienst OCMW) werkt enkel op afspraak, en behandelt indien mogelijk uw hulpverleningsaanvraag telefonisch. U kan contact opnemen met onze diensten via 012 45 92 50.

 • Het recyclagepark blijft voorlopig open en ook de afvalophaling gaat voorlopig gewoon door. Limburg.net vraagt iedereen om niet noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark uit te stellen. De geldigheid van de GFT-stickers ‘2019’ wordt verlengd tot 1 mei 2020.

Blijf op de hoogte:

 • Lees alle Tongerse info en updates over de maatregelen op www.tongeren.be/coronavirus.

 • Check regelmatig de Facebookpagina van Stad Tongeren voor bijkomende info. De berichtgeving wordt dagelijks om 11u00 en om 16u00 aangevuld.

 • Stel je vraag aan FOD Volksgezondheid

Heb je vragen over het Coronavirus? De federale overheidsdienst FOD Volksgezondheid coördineert de aanpak en communiceert over de situatie van het virus in ons land. Blijf op de hoogte via www.info-coronavirus.be .

Voor vragen over gezondheid en openbare orde: 0800/14.689 Voor vragen over economie: 0800/120.33 Voor vragen over hulp aan Belgen in het buitenland: 02/501.4000

Tongeren helpt

Deel solidariteit, geen Coronavirus. De Stad Tongeren wil gemotiveerde Tongenaren of verenigingen die graag willen helpen in contact brengen met mensen die hulp kunnen gebruiken. Gebruik de hashtag #tongerenhelpt om u kenbaar te maken via sociale media.

Lukt het moeilijk digitaal? Dan helpen de medewerkers van de Piepel u graag veder via 012 24 24 30. Zowel hulpvragers als vrijwilligers kunnen rekenen op ondersteuning. Bovendien kan u ook contact opnemen als u bezorgd bent om een kwetsbaar persoon die geen hulpvraag stelt.

Vlaanderen biedt individuele vrijwilligers een gratis verzekering aan bij het opzetten van acties om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de Coronacrisis, registreer u via www.vlaanderenvrijwilligt.be .

We benadrukken dat deze maatregelen tijdelijk zijn en gewijzigd kunnen worden naargelang de adviezen van de hogere overheid. We begrijpen dat de nieuwe maatregelen voor ons allemaal een grote impact hebben. Maar op dit moment is het allerbelangrijkste dat we goed voor elkaar en voor onszelf zorgen.

Namens

Het college van burgemeester en schepenen

© 2018 | An Christiaens

 • YouTube Social Icon
 • Wix Twitter page
 • Wix Facebook page
 • Instagram Social Icon