'Meet in Tongeren' zet stad in de kijker voor bedrijven en ondernemers

Op 3 maart stelde Toerisme Tongeren de campagne ‘Meet in Tongeren’ voor. Hiermee wil de stad Tongeren de eerste stappen zetten om Tongeren te promoten als een bestemming voor zakelijke bijeenkomsten zoals meetings, incentives of teambuildingactiviteiten.

An Christiaens, burgemeester wnd. en schepen van Toerisme: ‘Met deze campagne willen we het zakelijk toerisme in onze stad leven inblazen. We brengen het zakelijk aanbod van meetinglocaties, teambuilding-activiteiten, logiesmogelijkheden en dinerlocaties onder de aandacht bij bedrijven, organisaties en ondernemers in de regio. We willen hierbij een nauwere samenwerking met de partners uit het werkveld stimuleren en betere relaties opbouwen met de bedrijven uit de buurt.

Volgens de UNWTO (Wereld Toerisme Organisatie) is de meeting-industrie uitgegroeid tot een van de belangrijkste stuwkrachten voor de ontwikkeling van de toeristische sector. Door in te zetten op het zakelijk toerisme proberen we de economische impact van het toerisme te vergroten en het imago van Tongeren als originele meetingbestemming te versterken. Een extra troef is dat we op deze manier bijkomende impulsen kunnen geven aan de logiessector tijdens het laagseizoen.

Tongeren heeft meer dan voldoende in petto voor zakelijke gasten. Dankzij haar rijke verleden is het een inspirerende bestemming. Vergaderen kan hier anders. In deze kleine maar unieke omwalde stad zijn er heel wat mogelijkheden. We beschikken over buitengewone locaties zoals het oude ziekenhuis van het begijnhof of de groene omgeving van het Pliniuspark.

Daarnaast is Tongeren een gastronomisch paradijs. Ook dat is mooi meegenomen in het kader van zakendiners of lunches. Van de 33 Limburgse restaurants met een Michelin-ster vind je er maar liefst drie in Tongeren. Verder is onze centrale ligging in de Euregio een fantastische meerwaarde. We zijn vlot bereikbaar vanuit de omliggende steden en liggen vlakbij luchthavens en autowegen.

Tenslotte moet onze stad – ook bij (internationale) zakentoeristen – haar rol als oudste stad van België ten volle uitspelen. Met het Gallo-Romeins Museum en het Teseum beschikt onze stad over twee kwaliteitsvolle musea met een internationale uitstraling. In deze beide musea kan men terecht voor de geschiedenis van de mens in onze omgeving.

We voorzien dit jaar een opstartfase waarbij we vooral willen inspelen op de positionering van Tongeren als meeting-bestemming. Toerisme Tongeren ontwikkelde hiervoor een wervende brochure die via een e-mail- en printcampagne verspreiden zal worden naar bedrijven in de regio.

We lanceren ook een nieuw luik op de website van Toerisme Tongeren om het zakelijk aanbod te presenteren. Per locatie of aanbieder van activiteiten kan je gedetailleerde info terugvinden. Op vraag zal de dienst Toerisme advies op maat leveren. Het team van Toerisme Tongeren brengt ondernemers in contact met de juiste aanbieders voor een event of meeting.'

Meer info: Toerisme Tongeren

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon