Mouwschild voor alle leden van Tongerse jeugdbewegingen

Elke Tongerse jeugdvereniging heeft een zijn eigen emblemen die op de uniformen worden genaaid, maar eentje van Tongeren zelf ontbrak nog. Binnen de jeugdraad werd al langer de vraag gesteld om zo 'n mouwschild te laten maken. Aan die vraag zijn we nu tegemoet gekomen.

Bij de opmaak van het schild zijn we vertrokken vanuit het wapenschild van Tongeren. Door een combinatie van de leefwereld van jeugdverenigingen en het stadsschild zijn we tot het uiteindelijke resultaat gekomen. De zwaan en het hoofd van Ambiorix staan voor de Stad, het kampvuur en de tent voor de jeugdverenigingen. Samen met de Tongerse kleuren en de postcode 3700 werd zo een mooie afbeelding gevormd. Op de eerste Algemene Vergadering van 2020 ontvingen alle verenigingen het schild om uit te delen aan de leiding en de leden. Zo kan iedereen met het nieuwe schildje prijken op haar of zijn uniform!

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon