'Wat is het waard?' op Tongerse antiekmarkt

Op zondag 8 december kunnen alle bezoekers van de antiekmarkt gratis hun objecten laten schatten door verschillende experts en zo ontdekken of het object iets waard is of niet. De schattingen vinden plaats in de Eburonenhal van 9 tot 13 uur. Inschrijven is niet nodig.

Deze experten zullen de objecten beoordelen:

  • Ludo Heymans: zilver, keramiek en porselein

  • Karin Quinten: schilderijen

  • Nico Loos: wapens e.a.

  • Vincent Bovens: oudheid

  • Ludo Wevers: instrumenten

  • Frans Boulanger: Chinese antiek en antieke schilderijen

De antiekmarkt werd in 1976 opgericht na het verdwijnen van de veemarkt. Vandaag is het de grootste van de Benelux, een van de grootste van Europa zelfs. De bezoekers appreciëren vooral de speciale sfeer en de meertaligheid. Elke bezoeker wordt in de mate van het mogelijke – bediend in haar of zijn eigen taal.

“Al meer dan 40 jaar is Tongeren op zondagmorgen een levendige en bruisende stad. Onze antiekmarkt is een van de grootste van Europa. Met meer dan 350 standhouders en veel deelnemende antiekzaken trekken we wekelijks vele bezoekers zowel uit binnen- als buitenland aan. De antiekmarkt heeft dan ook een grote economische impact, bezoekers pikken immers vaak ook een terrasje of restaurant mee of brengen een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum of het Teseum,” aldus burgemeester wnd. An Christiaens.

Meer info: Dienst lokale economie, Natascha Verjans - tel. 012 800 179 of natascha.verjans@stadtongeren.be

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon