800 Tongenaren bezoeken gratis Dacia Felix

Op maandag 28 oktober bezochten zowat 800 Tongeren gratis de tentoonstelling 'Dacia Felix' in het Gallo-Romeins Museum. Op deze tentoonstelling worden tientallen pronkstukken getoond uit de Romeinse provincie Dacia, het huidige Roemenië.

Cultuurschepen An Christiaens: 'Om de Tongenaar zeker te laten genieten van de tijdelijke tentoonstelling 'Dacia Felix' van het Gallo-Romeins Museum organiseren we een dag speciaal voor hen. Normaal is op maandag het GRM gesloten maar exclusief voor Tongenaren doen we vandaag de deuren open. De tentoonstelling is gratis en vrij te bezoeken. Een geleide gidsbeurt kan ook maar daarvoor moest men op voorhand inschrijven. Te vaak komen we er niet toe om te genieten van wat de eigen stad te bieden heeft, daarom wouden we iets extra doen voor de Tongenaar.'

Meer info: website Gallo-Romeins Museum