Stadspark De Motten onder grote belangstelling geopend

Het nieuwe skatepark op De Motten werd in mei al officieel geopend, voor de inhuldiging van het stadspark zelf was het wachten tot 28 september. Op die dag, meer dan anderhalf jaar na de eerstesteenlegging, konden de Tongenaren zien waar al het harde werk toe geleid heeft.

De opening van het park werd dan ook onder ruime belangstelling gevolgd. Tientallen mensen volgden het water terwijl het de nieuwe bedding vulde van aan het waterbelevingsplein naar de bruggen aan de Wijngaardstraat en Corversstraat en verder langs de wandelweg aan de muur van het Begijnhof.

Burgemeester wnd. An Christiaens: "De grootste Tongerse werf ooit is opgeruimd en ligt er vandaag piekfijn bij. Het dempen en inbuizen van de Jeker in de jaren vijftig noemen we vandaag een historische vergissing. En die vergissing wilden we rechtzetten. Het terug in beeld brengen van de Jeker paste in onze integrale visie op waterbeheer, waarbij we water dichter bij de Tongenaren willen brengen."

Wie de 'nieuwe' Jeker wil zien kan starten aan cultuurcentrum de Velinx: hier komt de waterloop voor het eerst boven water. Aan de iets verder gelegen Motmolen splitst de Jeker zich op en stroomt het water via de visvijver naar een heus waterbelevingspark en verder langs de Kastanjewal naar Moerenpoort. Maar daar stopt het niet: wie wil kan de loop verder volgens doorheen de volkstuintjes tot in de Kevie. De volkstuintjes werden in het kader van de heraanleg eveneens opgewaardeerd en vormen nu een uitgelezen ontmoetingsplaats da sterk bijdraagt tot de uitgroei van het sociale netwerk in deze buurt.

De komende maanden worden nog de laatste puntjes op de i gezet, zoals de aanplanting van bomen, de plaatsing van enkele extra banken en de heraanleg van het terras aan De Velinx. Desalniettemin kan de Tongenaar nu al genieten van hetgeen het nieuwe stadspark allemaal te bieden heeft!

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon