Lokale politie verhuist naar Ambiorix-kazerne

Na decennia lang op verschillende locaties gehuisvest te zijn verhuist de lokale politie vanaf 1 november 2019 definitief naar de Ambiorix-kazerne.

Nadat men bij de oprichting van de politiezone in 2001 er voor geopteerd had om - enigszins noodgedwongen - vanop twee locaties te opereren is nu de knoop doorgehakt om vanaf 1 november 2019 het hoofdkantoor te vestigen in de Ambiorix-kazerne in de Blaarstraat. Voor de politieambtenaren is de nieuwe locatie een verademing in vergelijking met hun vroegere burelen in de Maastrichterstraat en de Maastrichtersteenweg waar ze veelal te kleine en niet aangepast aan de hedendaagse politionele noden ruimtes dienden te delen.

Daarnaast biedt de nieuwe locatie ook op het vlak van veiligheid een meerwaarde. Dit uit zich o.a. bij het overbrengen van aangehouden personen naar de doorgangscellen. Ook de uitbouw van een eigen oefenzaal voor het aanleren en onderhouden van politionele technieken ligt binnen de mogelijkheden.

Waarnemend burgemeester An Christiaens: 'Vanuit de Ambiorix-kazerne zal de dienstverlening klantvriendelijker en efficiënter georganiseerd kunnen worden. Ik hoor bij het politiepersoneel dan ook alleen maar positieve reacties. Bezoekers kunnen de nieuwe politiepost vlot bereiken en er is voldoende parking, zowel voor bezoekers als voor eigen personeel. Doordat alle afdelingen nu in hetzelfde gebouw operationeel kan er bovendien vlotter samengewerkt worden. De antennepost in het Praetorium blijft evenwel behouden. Hier kan de Tongenaar voortaan nog terecht tijdens de openingsuren van de stedelijke administratie voor eenvoudige klachten en de aflevering van attesten.'

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon