Beukenberg in de kijker op Open Monumentendag

Dit jaar zet Tongeren één van haar grootste monumenten in de kijker tijdens Open Monumentendag op zondag 8 september: Beukenberg. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

‘Vele Tongenaren zijn er niet van op de hoogte dat in onze stad het grootste aarden monument van Vlaanderen ligt’, zegt waarnemend burgemeester An Christiaens. ‘Het Romeinse aquaduct in Tongeren zorgde voor de watertoevoer naar de stad.Het bevond zich gedeeltelijk waar nu Beukenberg is, over een totale lengte van maar liefst 30 km!’

‘Open Monumentendag is de gelegenheid bij uitstek om dit Romeinse bouwwerk in de kijker te zetten. We organiseren wandelingen op het aquaduct, kinderen kunnen zelf een aquaduct bouwen, je kan meten met Romeinse meetinstrumenten, je eigen Romeinse verzorgingsproducten maken of je een echte gladiator voelen op de ‘Gladiator Run’. Alle activiteiten gaan door in het Pliniuspark van 13u-17u’.

Meer info: Stadsarchief Tongeren en de website van Open Monumentendag.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon