Sociale verhuurkantoren moeten meer slagkracht krijgen

"De Vlaamse regering heeft de afgelopen legislatuur heel wat inspanningen geleverd om het aantal woningen te verhogen, maar dat is nog niet genoeg", zegt An Christiaens.

Hoewel het aantal beschikbare woningen bij sociale verhuurkantoren de afgelopen jaren sterk toenam moet de volgende Vlaamse regering nog meer inspanningen leveren zodat er op korte termijn meer woningen bij komen. Dat kan onder andere door een samenwerking met projectontwikkelaars zoals dat in Tongeren gebeurt op de site van de Picpussen.

In de toekomst zouden volgens de startnota van de N-VA de woningen ook chronologisch toegewezen worden, d.i. op volgorde van inschrijving. De sociale verhuurkantoren zijn echter opgericht om te kunnen voldoen aan acute noden zodat mensen die op zeer korte termijn een woning nodig hebben ook het snelste geholpen kunnen worden. Om dit te kunnen doen werken de verhuurkantoren met een puntensysteem dat zij graag willen behouden.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon