Subsidie voor handelspanden kan stadskern opnieuw zuurstof geven

In Tongeren werd onlangs Huis Theelen geopend, een museum over de geschiedenis van Het Belang van Limburg. Tegelijkertijd werd een groene doorsteek gemaakt van de Maastrichterstraat naar het AC Praetorium. Door deze ingreep werd een leegstaand gebouw omgevormd tot een mooi nieuw stadszicht.

30% van de projectkosten voor deze werken werd gedragen door een subsidie van de Vlaamse Gemeenschap. Hoewel alle gemeenten op deze subsidie beroep kunnen doen gebeurt dit maar zelden: naast Tongeren waren er slechts zeven andere gemeenten die van deze mogelijkheid gebruik maakten. Nochtans kan een dergelijke ingreep, net zoals in Tongeren, nieuwe zuurstof geven aan een stadskern.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon