Op stap met Barry de Bever in De Kevie

Toerisme Tongeren heeft een nieuwe kinderzoektocht in het natuurgebied van De Kevie ontwikkeld. Samen met Barry de Bever gaan de kinderen op ontdekkingstocht. Aan de hand van een aantal opdrachtenkaarten maken ze op een speelse manier kennis met de fauna en flora van dit bijzondere natuurgebied. Onderweg voeren ze opdrachten uit en aan het eind van de zoektocht maken ze een wenskaart.

Waarnemend burgemeester An Christiaens: ‘Met de zoektocht in De Kevie breiden we ons kindvriendelijk aanbod verder uit. Elke zomer pakken we uit met een aantal activiteiten voor onze jongste bezoekers. Als gastvrije stad dragen we kindvriendelijkheid hoog in het vaandel. Onderzoek wijst uit dat families de keuze van hun bestemming voor 93 % laat afhangen van het aanbod aan kinderactiviteiten. Bovendien hebben de kinderen tegenwoordig hun eigen zegje in de keuze van de bestemming. Uiteraard is de zoektocht ook een leuk tijdverdrijf voor de thuisblijvers. Staycation of de zogenaamde thuisblijfvakantie is een duurzame reistrend die de laatste jaren sterk aan belang heeft gewonnen. Steeds meer gezinnen besluiten de vakantie thuis door te brengen en nemen deel aan vrijetijdsactiviteiten op aanzienlijke afstand van hun huis. Naast de wandelzoektocht is er ook de familiezoektocht van het Davidsfonds en de proeftocht in het Gallo-Romeins Museum. Dit betekent dus dagenlang speelplezier in de eerste stad van België’.

De tocht van +/- 5 km richt zich tot kinderen van 4 tot 12 jaar. Het opdrachtenboekje met bijhorende stickerset kan gratis worden afgehaald bij Toerisme Tongeren. Parkeren is mogelijk op de Oude Blaarstraat, net voor de spoorwegbrug.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon