Opening 'Huis Theelen'

Op vrijdag 12 juli werd in de Maastrichterstraat het nieuwste museum van Tongeren geopend. Huis Theelen was vanaf 1890 de werkplek van uitgever, journalist, drukker en publicist Nicolaas Theelen. Een van zijn eerste uitgaves was ‘Het Algemeen Belang der Provincie Limburg’, de voorloper van ‘Het Belang van Limburg’. In het museum ontdek je het verhaal van de beroemdste krant van Limburg.

Burgemeester wnd. An Christiaens: ‘Hier stond een boekhandel met een oerlelijke naoorlogse architectuur. Het pand stond leeg. De stad heeft beslist om het op te kopen om wat meer zuurstof in het midden van het centrum te krijgen. Tegelijk ontdekten we deze parel met een rijke geschiedenis. Met steun van Vlaanderen en de provincie hebben de stad en Concentra dit een mooie invulling gegeven. Wij hebben gezorgd voor de casco afwerking, Concentra voor de museale invulling. Tegelijk heeft Tongeren er in het hart van de stad een plaats van groen en rust bij.”

Meer info: https://www.toerismetongeren.be/Aanbod/detail/282/huis-theelen

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon