PXL-MAD opent pop-up expo

De studenten van de specifieke lerarenopleiding van de Hasseltse School of Arts PXL-MAD openen vandaag om 14 uur hun jaarlijkse tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum.

In samenwerking met het Gallo-Romeins Museum werkten de studenten verschillende kunsteducatieve workshops uit voor kinderen in het buitengewoon onderwijs. Leerlingen (11-12 jaar) uit BuLo-school De Zonnestraal uit Tongeren en BuLo-school Ter Bank uit Leuven namen hieraan deel. Hun creaties worden tentoongesteld in deze pop-up expo die de naam 'Coddiwomple en de Kelten’ kreeg.

An Christiaens, schepen van cultuur: ‘Dit is een uniek samenwerkingsverband tussen het Gallo-Romeins Museum, Hogeschool PXL en het buitengewoon onderwijs. De educatieve medewerkers van het museum en de studenten van PXL doen samen ervaring op. Ze ontdekken hoe ze leerlingen uit het buitengewoon onderwijs kunnen boeien voor het verre verleden en welke leermiddelen hiervoor best worden ingezet. Het project werkt verbindend: het brengt leerlingen, jongeren en museummedewerkers met elkaar in contact.’

De expo is nog tot 30 augustus te bewonderen tijdens de openingsuren van het museum.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon