Soirée Wallonne in Julianus

Op zaterdagavond 1 juni organiseerde de stad Tongeren in het kader van de tweedaagse antiekmarkt een gezellige ‘Soirée wallonne’ in de Julianusshopping. Je kon je er terecht om Waalse streekproducten te proeven, zoals kazen, bieren, peket, Luikse bouletten, wafels en nog veel meer. Waalse muzikanten brachten de mooiste chansons en de ‘Makrallen’ van Haccourt zorgden voor animatie.

Schepen voor Toerisme An Christiaens: ‘Dankzij de naburige ligging biedt Wallonië een enorm groeipotentieel inzake dag- en verblijfstoeristen. Dit jaar ondernemen we een aantal acties om de bekendheid van Tongeren in Wallonië te vergroten. Recent verstuurden we een digitale en een papieren nieuwsbrief naar de Waalse culturele verenigingen. Vanaf 29 april pakten we gedurende 2 weken uit met een grootschalige bioscoopreclame in de filmzalen van Ixelles, Woluwe-Saint-Pierre, Waterloo, Jodoigne, Rixensart, Luik (Palace), Huy, Malmedy, Stavelot, Brussel (Galeries) en Verviers. Met deze ‘Soirée wallonne’ willen we graag de Waalse cultuurtoerist inspireren om een bezoek te brengen aan onze stad en haar musea.'

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon