Kleuter-2-daagse in de Mulkenhal

Op maandag 3 en dinsdag 4 juni organiseerde de jeugddienst voor de tweede maal een kleuter-2-daagse. Alle kleuterscholen van Tongeren werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze speeldagen in de Mulkenhal.

An Christiaens, schepen van Jeugd: “Na een vraag van één van de Tongerse kleuterscholen om een buitenspeeldag voor hun kindjes te organiseren werd vorig schooljaar een eerste editie van de kleuter-2-daagse georganiseerd.

Voor deze tweede editie gingen we op hetzelfde principe verder. De scholen komen op één van beide dagen. De klassen kiezen zelf welke van de 31 activiteiten zij doen en wanneer. Er is geen vooraf vastgelegd doorschuifsysteem. Dit maakt dat elk klasje op haar eigen tempo kan rondgaan. In totaal zullen een 1000-tal kleuters naar de Mulkenhal afzakken.

Op deze kleuter-2-daagse kreeg de jeugddienst de hulp van de leerlingen van de VIIO en campus Tungrorum, vrijwilligers van de Schakelaar, de sportdienst en het Kinderparadijs. Zonder hen zou het onmogelijk zijn om dit te organiseren. ”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon