'Vlaanderen Verrassend Toegankelijk' in het Gallo-Romeins Museum


Zaterdag 18 mei nam het Gallo-Romeins Museum deel aan ‘Vlaanderen Verrassend Toegankelijk’ met het programma ‘Casa Romana’, een rondleiding voor blinden en slechtzienden.

In deze rondleiding voel, ruik en proef je het Romeinse verleden. In de Gallo-Romeinse afdeling belicht de gids het ontstaan en de lay-out van Romeins Tongeren. Aan de hand van speciaal ontworpen maquettes exploreren de deelnemers in kleine groep de architectuur en de indeling van een Romeinse stadswoning.

ls uitsmijter verkennen ze de Gallo-Romeinse keuken: replica’s, mediterrane kruiden en exotische geuren prikkelen de zintuigen en garanderen een onvergetelijke beleving. Een boeiende rondleiding in samenwerking met blindenvereniging ‘La Lumière’.

Meer info over toegankelijke uitstapen in Vlaanderen vind je op de website van Iedereen Verdient Vakantie: https://www.iedereenverdientvakantie.be/vlaanderenverrassendtoegankelijk

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon