Alle fuivers welkom in Hal P!

Goed nieuws voor alle fuivers van Tongeren. Sinds de opening van Hal P in september 2017 werd er hard gewerkt en geïnvesteerd in het interieur van de hal. Voor het ontwerp en de uitwerking van de toog en het podium in de fuifzaal werd er samengewerkt met de afdeling Hout van het viio in Tongeren. Als aanloop naar de klimaatdoelstellingen van 2020 starten we nu al met het gebruik van herbruikbare bekers. Hiervoor werken we samen met Festicup, die in 2018 werd uitgeroepen als starter van het jaar.

Tongeren is een evenementenstad. Jaarlijks organiseren we talloze evenementen. Iedere fuif, elk eetfestijn of elke prijsuitreiking heeft zo zijn eigen specifieke benodigdheden. Als stad willen we het verenigingsleven van Tongeren optimaal te ondersteunen. In september 2017 openden we Hal P in het Pliniuspark. De ideale plek voor de jeugd om te fuiven of optredens te organiseren. De fuifzaal voldoet aan alle geluidsnormen die opgelegd zijn door de Vlaamse overheid en de Vlarem-wetgeving. De Tongerse jeugd kan hier dus naar hartenlust fuiven, zonder geluidsoverlast voor de omgeving.

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“Sinds de opening van Hal P werken we hard aan de uitbouw van het interieur. Eind vorig jaar plaatsten we een vaste toog met 2 tapkranen, koeling, wasbakken en afdruiprekken. De leerlingen van de VIIO – afdeling hout - zorgden voor het ontwerp en de uitwerking. Daarnaast heeft de zaal ook een podium van 6mx3m dat omringd wordt door een tussenconstructie voor het bevestigen van lampen en geluidsboxen. Nog dit voorjaar voeren we het gebruik van de herbruikbare bekers in. Vanaf 2020 geldt immers een verbod op het gebruik van wegwerpbekers (Klimaatdoelstellingen 2020). In Hal P wachten we daar niet op. Vanaf dit voorjaar stellen we de bekers van Festicup (starter van het jaar 2018) gratis ter beschikking aan de huurders.”

“Om Hal P en al zijn faciliteiten nog beter bekend te maken bij de Tongerse jeugd wordt er nu hard gewerkt aan een overzichtsfolder met hierin alle info over de fuifzaal, de repetitieruimte,…“ zegt An Christiaens. “De digitale versie van deze folder is vanaf 26 april te raadplegen op onze website www.tongeren.be/fuifzaal-hal-p. ”

De fuifzaal van Hal P werd goedgekeurd als ‘ingedeelde inrichting Klasse 2’. Het maximale geluidsvolume in de zaal is 100dB - Laeq15min. Dankzij de dubbele muren en extra geluidsisolatie wordt het maximale omgevingsgeluid niet overschreden.

Meer info:

Jeugddienst, tel. 012 80 00 81

www.jeugdtongeren.be

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon