53045 bezoekers voor Stonehenge in het Gallo-Romeins museum


Afgelopen (Paas)zondag 21 april liep de expo ‘Stonehenge, Voorbij het Mysterie’ in het Gallo-Romeins Museum ten einde. Deze expo was de eerste tentoonstelling sinds de stad Tongeren het beheer over het museum overnam van de provincie Limburg. Het provinciebestuur heeft deze expo nog mee gelanceerd en er financieel een impuls aan gegeven. In totaal bezochten 53045 mensen de expo.

Het Gallo-Romeins Museum heeft door de jaren heen een puike reputatie opgebouwd inzake de ontwikkeling van kwalitatieve, publieksvriendelijke tentoonstellingen.

An Christiaens, schepen van Cultuur:

"Dat zagen we ook nu weer bij de realisatie van deze tentoonstelling. Samen met Mike Parker Pearson, expert inzake Stonehenge en curator van deze tentoonstelling, gingen onze medewerkers aan de slag. Ze slaagden er in om het wetenschappelijke verhaal van Stonehenge correct te vatten en te vertalen in een belevenisvolle tentoonstelling. De expo werd ook deze keer erg geapprecieerd door het brede publiek. De belangstelling was groot. Maar liefst 53.000 bezoekers brachten een bezoek aan deze expo. Dat is een meer dan behoorlijk resultaat!"

De stad Tongeren kijkt tevreden terug op de voorbije tentoonstelling, maar denkt uiteraard ook al aan de nabije toekomst.

An Christiaens:

"Er wordt momenteel immers al druk gewerkt aan de eerstvolgende tijdelijke tentoonstelling. U mag deze expo verwachten in de loop van de maand oktober. Enkele maanden geleden kwam EUROPALIA aan onze deur kloppen met de vraag: kunnen jullie een grote tentoonstelling maken over het verre verleden van Roemenië, gastland van EUROPALIA 2019? Dat is uiteraard een grote eer. Tijdens de expo DACIA nemen we de bezoeker mee op een tocht doorheen het roemrijke verleden van Roemenië."

Het mag voor eenieder inmiddels duidelijk zijn dat de stad Tongeren inzake het Gallo-Romeins Museum voortgaat op de ingeslagen weg. Van goeie, succesvolle formules moet je afblijven. Kwaliteitsvolle, publieksvriendelijke exposities ontwikkelen over het verre verleden behoort tot het DNA van dit museum. Hierin ligt de kracht van deze instelling. Ze stellen ons in staat om de bezoekers aan ons te binden, om keer op keer een divers en groot publiek naar Tongeren en bij uitbreiding naar Haspengouw of zelfs Limburg te halen.

An Christiaens:

"Het toerisme in onze stad doet het overigens erg goed. Daar waar er in 2013 voor onze stad 38.605 overnachtingen werden geregistreerd telden we in 2017 maar liefst 44.485 overnachtingen."

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon