Expo 'Tongerse zwaan - kunstig verbeeld' met werk van jonge Tongenaren

Met 35 waren ze, de jonge kunstenaars die op 8 en 9 april hun creativiteit loslieten op een symbool uit de eerste stad. Ze namen deel aan de tweedaagse 'Tongerse zwaan - kunstig verbeeld', die het Gallo-Romeins Museum van Tongeren in samenwerking met de Tongerse kunstacademie Pentagoon op poten zette.

Tijdens de tweedaagse gingen de 5- tot 14-jarigen op ontdekkingstocht in de Romeins collectie van het museum. Ze bestudeerden er o.a. een eeuwenoud zwaantje uit de Romeinse tijd. Daarna gingen ze zelf creatief aan de slag. Inspiratie in overvloed: het wapenschild met zwaan van de stad Tongeren, de kleurrijke kunstwerken van de Japanse kunstenares Misaki Kawai,..

Zoals het hoort volgde er ook een toonmoment waar ouders een kijkje konden nemen, net zoals de teams van de musea en de academie. Ook schepen An Christiaens kwam de expo bewonderen. Zij overhandigde de deelnemers een gezinsticket voor het Gallo-Romeins museum.

Deze expo van een reeks prachtige eigenzinnige kunstwerkjes, een combinatie van erfgoed en kunst, is nog te bezichtigen in het museum t.e.m. 8 mei.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon