Vliegende start voor het toerisme in Tongeren


Het toerisme in Tongeren neemt met het begin van de paasvakantie een vliegende start. Door het zachte voorjaar valt de bloesembloei gelijktijdig met de paasvakantie wat meteen zorgt voor een boost in het aantal overnachtingen in Tongeren. Dit valt ook te merken op de campersite op het Pliniuspark. Schepen voor toerisme An Christiaens verraste op zaterdag 6 april de eerste kampeerders van het seizoen met een lekker ontbijt.

Schepen Christiaens:

“De campersite biedt plaats aan 24 mobilhomes en zorgt jaarlijks voor heel wat overnachtingen in Tongeren. We wilden de eerste kampeerders van het zomerseizoen bedanken om de spits af te bijten en verrasten hen met een ontbijt”. De ligging van de site is volgens An Christiaens ongetwijfeld ook een factor voor de drukke dagen: “Het Pliniuspark sluit aan op het fietsroute- en wandelnetwerk en ligt op slechts een steenworp van het centrum. De site is dus de ideale uitvalsbasis om de omgeving van Tongeren per fiets of te voet verkennen. De verkoop van mobilhomes gaat de laatste jaren in een stijgende lijn. Met deze goed uitgerust campersite hopen we een aantrekkelijke bestemming te zijn voor deze steeds groter wordende doelgroep."

Wandel- en fietsroutes

De uitgebreide routes voor fietsers en wandelaars hebben in Tongeren ook een grote schoonmaak gekregen, Voorafgaand aan de start van het toeristisch seizoen, vond er heel wat bedrijvigheid plaats. Zo werden de wandel- en fietsroutes opnieuw in orde gesteld. De bewegwijzering werd geoptimaliseerd; overhangende takken werden gesnoeid en verharde paden werden geborsteld. We hopen dat de weergoden ons de komende dagen goedgezind zijn en dat we menig wandelaar en fietser mogen verwelkomen.

Het toerisme in de stad is ook voorzien op slecht weer, zo kan er nog tot het einde van de paasvakantie in het Gallo-Romeins Museum de tijdelijke tentoonstelling ‘Stonehenge, voorbij het mysterie’ bezocht worden. Kinderen kunnen eveneens genieten van de Tongerse cultuur en geschiedenis. Ook voor kinderen zijn er creatieve workshops. Zij vinden ongetwijfeld ook hun gading in het Teseum dat verschillende interactieve tours op iPod aanbiedt.

Wil je de Tongerse wandelingen en fietsroutes verkennen? Neem dan een kijkje op www.toerismetongeren.be/wandelen of www.toerismetongeren.be/fietsen. De begeleidende wandel- en fietskaarten worden te koop aangeboden bij Toerisme Tongeren in het Julianus Shopping Center.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon