Jeugdboekenmaand in de bib staat in teken van Vriendschap


Er zijn goede vrienden, beste vrienden, vrienden van op school, vrienden van de sportclub, oude vrienden, nieuwe vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

Van 1 tot 31 maart is het Jeugdboekenmaand en dit jaar staat die in het teken van de vriendschap. Ook bibliotheek Tongeren viert opnieuw mee. Met de Jeugdboekenmaand wil de bib inspelen op leesbevordering en leesplezier bij kinderen. Daarom werd er een ruim scholenaanbod uitgewerkt, zowel voor kleuters als het lager onderwijs. Zo zijn er verschillende voorstellingen waaronder een voorstelling die gebaseerd werd op het wonderlijke voorleesboek “Geluk voor Kinderen 2” van geluksambassadeur Leo Bormans. Maar daarnaast geeft de bib ook speelse rondleidingen en is er een digitaal spel op tablet gemaakt.

Schepen Christiaens speelde alvast mee met het 5de leerjaar van basisschool Jeugdland: “600 leerlingen van het 3de en 5de leerjaar zullen het digitale Bibsterspel komen spelen waarbij ze allerlei vragen moeten oplossen aan de hand van boeken rond het thema vriendschap. De bib staat vandaag de dag immers ook voor beleving en via dit spel laten we kinderen op een eigentijdse manier kennis laten maken met onze bibliotheekcollectie.”

Tot slot biedt de website van www.jeugdboekenmaand.be heel wat leestips aan rond het thema vriendschap en deze boeken kan je natuurlijk ook komen ontlenen in de bibliotheek. In totaal verwacht de bibliotheek meer dan 1200 leerlingen in de komende weken.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon