Nieuwe website en uitleensysteem Openbare Bibliotheek Tongeren

De bibliotheekleden van de Openbare Bibliotheek Tongeren krijgen een stevige upgrade van hun digitale dienstverlening met de lancering van een nieuwe bibliotheekwebsite en een nieuw uitleensysteem.

De bibliotheek heeft net zoals haar Limburgse collega's een gloednieuwe website. Met deze nieuwe website wordt volop de kaart getrokken van het gebruiksgemak voor de leners. Info vinden over de bib, geïnspireerd worden om meer te lezen, ontleningen verlengen, … dat kan nu allemaal op één centrale plek en volledig aangepast aan gebruik op de smartphone.

Nieuw softwaresysteem voor uitleningen

Naast een frisse nieuwe website, krijgt de bibliotheek van Tongeren eind maart bovendien een volledig nieuw softwaresysteem. Tot vandaag maakte onze bibliotheek deel uit van het provinciaal bibliotheeknetwerk. In het kader van de warme overdracht van provinciale bevoegdheden naar Vlaanderen, besliste minister Gatz een jaar geleden om te werken naar een volledig nieuw Vlaams centraal bibliotheeksysteem. Hiermee wordt het uitlenen en innemen van boeken, het inschrijven van nieuwe leners en alle andere taken in de bibliotheek betrouwbaarder, efficiënter en gebruiksvriendelijker.

Sluiting 20 tot en met 26 maart, live op 27 maart

Over een periode van drie jaar worden alle openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel aangesloten op dit nieuwe systeem. Dit in golven van ongeveer een half jaar per provincie waarbij de provincie Limburg als eerste de overstap maakt. Onze bibliotheek gaat LIVE op woensdag 27 maart. Aan deze livedatum gaat een periode van sluiting vooraf van woensdag 20 maart tot en met dinsdag 26 maart. Dit om zowel het klanten- als het collectiebestand te kunnen overzetten. In deze periode kan er niet geleend worden, online verlengd worden of ingeleverd worden via de buitenschuif. Deze dagen tellen niet mee voor de uitleentermijn, u riskeert dus uiteraard geen extra boete. Vanaf woensdag 27 maart om 10 uur is de bibliotheek weer open,”

besluit An Christiaens, schepen van Cultuur.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon