Dag voor de nieuwe inwoners in Tongeren


Op 24 februari werden de nieuwe inwoners van Tongeren verwelkomd op een officiële ontvangst door de stad. Het gaat om kersverse Tongenaren die vanaf 15 augustus 2017 tot eind december 2018 in de stad zijn komen wonen.

Na een ontbijtbuffet in De Velinx konden ze proeven van het beste dat de eerste stad te bieden heeft: een begeleide stadswandeling, een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum of aan het Teseum. Van de 600 nieuwe inwoners namen er een 150-tal deel. Eerste schepen An Christiaens mocht haar nieuwe stadsgenoten welkom heten: "Jullie wonen in de mooiste stad van het land. We noemen ze 'de eerste stad'. Als bestuursploeg hechten we veel belang aan het informeren van onze inwoners. Tongeren is geen 'grootstad', maar wel een stad op mensenmaat".

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon