Elke wint de gedichtenwedstrijd van de Tongerse bib

Afgelopen week hield de bibliotheek van Tongeren een gedichtenwedstrijd in het kader van Poëzieweek 2019, hét poëziefeest van de Lage Landen waarbij er naar jaarlijkse gewoonte tal van acties rond poëzie en gedichten worden georganiseerd in heel Vlaanderen en Nederland.

Het thema van deze editie was: ‘Vrijheid’. Tom Lanoye gaf met zijn gedicht Zonder handen, zonder tanden alvast een eerste aanzet, en wij besloten te kijken wat deelnemers met dit thema zouden doen. In een gedicht kan je hier immers alle kanten mee uit, gaande van vrijheid van meningsuiting of geloofsovertuiging, over je vrij voelen als individu, vrij zijn in de liefde of vrij zijn van bezetting.

Schepen van Cultuur An Christiaens:

“Via Facebook lanceerden we een oproep om een zelfgeschreven gedicht in te dienen en vervolgens zoveel mogelijk likes te verzamelen. Deelneemster Elke Bruninx, zwanger van haar eerste kindje, besloot om een voor mama’s herkenbaar gedicht te schrijven. Daar is ze alvast in goed geslaagd. Ze verzamelde met haar gedicht dan ook meer dan 100 likes.”

Elke kreeg vandaag een boekenbon van Standaard Boekhandel twv 25 euro uit handen van de schepen van Cultuur.

Wil je net als Elke op de hoogte zijn van de acties van de Tongerse bibliotheek? Je kan de bib volgen op hun Facebookpagina.

Het gedicht van Elke:

Water, voortdurend geklop, soms sneller dan weer traag. Gedempte geluiden, vaak dezelfde stemmen, Wat gebeurt daarbuiten, voor jou nog een vraag? Je zit daar opgesloten, de buitenwereld nog ver weg. Je slaapt, eet, beweegt, en ik, ik ben steeds dichtbij je, enkel jij hoort "alles" wat ik zeg. Ik heb zin in een broodje préparé maar het mag niet momenteel. Ik kan gaan en staan waar ik wil maar plots is elke stap me teveel. Jij trappelt er vrolijk op los daarbinnen, ik glimlach en geniet. Sporten zou ik willen, een glaasje wijn drinken of alle attracties in een pretpark doen maar het kan niet en eigenlijk ben jij het die me dit alles verbiedt. Nog even, dan leren we elkaar echt kennen. Die gedachte maakt me blij. Nog enkele weekjes kleine meid en je wordt geboren en dan... Zijn we samen "Vrij"

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon